ΤΕΛΙΚΟΣ Πανελλήνιος Διαγωνισμός 2015 – Διευκρινίσεις για την πίστα του Δημοτικού

Διευκρινίσεις για την πίστα του Δημοτικού:

  1. Το ρομπότ, πριν ξεκινήσει την προσπάθεια, στην περιοχή εκκίνησης (πράσινη περιοχή) πρέπει να ακουμπά στην επιφάνεια αφής (πίσω μέρος της πράσινης περιοχής). Μόλις το ρομπότ σταματήσει να ακουμπά την επιφάνεια αφής ξεκινάει το χρονόμετρο των 30 δευτερολέπτων.
  2. Το χρονόμετρο μηδενίζεται κάθε φορά που το ρομπότ ακουμπά στην επιφάνεια αφής (πίσω μέρος των μεγάλων χρωματιστών περιοχών). Όσο διάστημα το ρομπότ ακουμπά την επιφάνεια αφής το χρονόμετρο είναι απενεργοποιημένο. Μόλις το ρομπότ σταματήσει να ακουμπά την επιφάνεια αφής ξεκινάει το χρονόμετρο των 30 δευτερολέπτων.
  3. Αν περάσουν τα 30 δευτερόλεπτα και δεν έχει μηδενιστεί το χρονόμετρο, η προσπάθεια αμέσως τελειώνει, ο χρόνος για την προσπάθεια καταγράφεται ως 120 δεύτερα και η βαθμολογία θα υπολογιστεί με βάση όσα έχει κάνει το ρομπότ μέχρι εκείνη την στιγμή.
  4. Μόλις ξεκινήσει το ρομπότ απαγορεύεται οποιοδήποτε μέλος της ομάδας να αγγίξει το ρομπότ (παρά μόνο αν κινδυνεύει να βγει έξω από την πίστα). Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα μηδενίζεται.
  5. Οι πόντοι τερματισμού δίνονται μόνο στην περίπτωση που το ρομπότ βρίσκεται στην περιοχή τερματισμού και έχει σταματήσει μόνο του την κίνησή του.

 

Αριστείδης Παλιούρας

Υπεύθυνος Κατηγορίας Δημοτικού