Ολοκληρωμένη Πρόταση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas ανακοινώνει για πρώτη φορά Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού (ηλικίες 8-12), με την υποστήριξη των ομίλων ΟΤΕ – COSMOTE και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
O διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM ( S cience- T echnology-E ngineering- M athematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

 

Ως πλατφόρμα δομικών στοιχείων για τη κατασκευή των μηχανικών μερών, αλλά και του σκελετού του ρομποτικού συστήματος του διαγωνισμού χρησιμοποιούνται «τουβλάκια» LEGO και για λογισμικό προγραμματισμού το ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα SCRATCH .

 

Μπορείτε πολύ εύκολα μέσα από την ιστοσελίδα της LEGO να «κατεβάσετε» 15 δραστηριότητες και να ακολουθήσετε ΒΗΜΑ προς ΒΗΜΑ τις οδηγίες κατασκευής τους .
Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα SCRATCH (στα ελληνικά) δημιουργήστε σενάρια, animations, μαθηματικά προβλήματα, προγραμματίστε και κινήστε μηχανικά μέρη της κατασκευής LEGO που έχετε δημιουργήσει!!

 

Πιο αναλυτικά:
Για να δείτε την Ολοκληρωμένη Πρόταση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μορφή pdf, πατήστε > ΕΔΩ <

 

Για να δείτε μοτέρ, αισθητήρες καθώς και ολοκληρωμένα πακέτα/συλλογές LEGO πατήστε > ΕΔΩ <

 

—————————————————-
ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Α.Ε.
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ 13, 11525 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ 210 6779 800 ΦΑΞ 210 6779 803