Ελληνική διάκριση στο Microsoft Imagine Cup 2015

http://gr.pcmag.com/imagine-cup-2015/18025/news/ellenike-diakrise-sto-microsoft-imagine-cup-2015

Με δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις επέστρεψε στην Ελλάδα η ομάδα Prognosis, η οποία διαγωνίσθηκε μαζί με τις καλύτερες ομάδες από όλον τον κόσμο, στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού καινοτομίας, Imagine Cup 2015 της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, στις 31 Ιουλίου 2015.

Τα μέλη της ομάδας, τα οποία προέρχονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κέρδισαν το Ability Award, με την καινοτόμα εφαρμογή τους για τη διάγνωση πρώιμων συμπτωμάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με Πάρκινσον, το οποίο δίνεται στην καλύτερη λύση για προβλήματα ατόμων με αναπηρία.

Το βραβείο συνοδεύεται από τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ειδικά σχεδιασμένη “bootcamp” εμπειρία στο Σιάτλ, το Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτύξουν περαιτέρω την εφαρμογή τους, μέσω της καθοδήγησης εξειδικευμένων στελεχών της Microsoft. Επιπλέον, η ελληνική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση με χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000$, στην κατηγορία World Citizenship, στην οποία συμμετείχαν.

Η Prognosis, η οποία προέρχεται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποτελείται από τους Δέσποινα Ευθυμιάδου, Βασιλική Μπίκια, Δημήτρη Ιακωβάκη, Κωνσταντίνο Μαυροδή και από τον μέντορά τους, Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη.

http://gr.pcmag.com/imagine-cup-2015/18025/news/ellenike-diakrise-sto-microsoft-imagine-cup-2015